Nepečené čokoládové proteinové tyčinky s arašídovým máslem

Co je tak skvělé na domácích proteinových tyčinkách? Na rozdíl od jiných druhů koupených v obchodě jsou veganské, bez lepku, vyrobeny bez rafinovaného cukru, konzervačních látek a bez přísad. Přesto jsou nabité bílkovinami, vitamíny, minerály a lahodnou chutí. Lze je snadno vyrobit keto nebo paleo. Vychutnej si je jako polední občerstvení nebo dezert po tréninku. Jsou jednoduché a jejich příprava trvá jen 10 minut!

Ingredience

Příprava

  • Nejprve do misky přidej proteinový prášek, arašídové máslo, javorový sirup, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Míchej, dokud se nevytvoří těsto.
  • Čtvercový plech na pečení vystel papírem na pečení a těsto rozmačkejte na dno nádoby.
  • Přidej do druhé misky čokoládové lupínky a kokosový olej. Zahřívej v mikrovlnné troubě ve 30sekundových intervalech a míchej, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Těsto polé rozpuštěnou čokoládou. Rozlož v rovnoměrné vrstvě.
  • Nakonec tyčinky zchlaď v mrazničce na 5 minut nebo dokud čokoláda neztuhne. Jemně nakrájej 8-12 tyčinek v závislosti na preferované velikosti.

Jak je skladovat

Vlož tyčinky do uzavřené nádoby. Uchovávej v chladničce maximálně 1 týden. Pro dlouhodobé skladování je uchovávej v mrazničce po dobu až 3 měsíců. Mezi každou tyčinku doporučujeme vložit čtverec pečicího papíru, aby se v mrazničce neslepily.

protei, tycinky, recept