Nepečené čokoládové proteinové tyčinky s arašídovým máslem
Co je tak skvělé na domácích proteinových tyčinkách? Na rozdíl od jiných druhů koupených v obchodě jsou veganské, bez lepku, vyrobeny bez rafinovaného cukru, konzervačních látek a bez přísad. Přesto jsou nabité bílkovinami, vitamíny, minerály a lahodnou chutí. Lze je snadno vyrobit keto nebo paleo. Vychutnej si je jako polední občerstvení nebo dezert po tréninku. Jsou jednoduché a jejich příprava trvá jen 10 minut!
Ingredience
- 1 šálek arašídového másla
- ¾ šálku proteinového prášku z arašídového másla (nebo vanilky)
- ¼ šálku javorového sirupu
- ¼ šálku mandlové mouky
- ½ ČL vanilkového extraktu
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku čokoládových lupínků
- 2 ČL kokosového oleje
Příprava
- Nejprve do misky přidej proteinový prášek, arašídové máslo, javorový sirup, mandlovou mouku, vanilkový extrakt a sůl. Míchej, dokud se nevytvoří těsto.
- Čtvercový plech na pečení vystel papírem na pečení a těsto rozmačkejte na dno nádoby.
- Přidej do druhé misky čokoládové lupínky a kokosový olej. Zahřívej v mikrovlnné troubě ve 30sekundových intervalech a míchej, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Těsto polé rozpuštěnou čokoládou. Rozlož v rovnoměrné vrstvě.
- Nakonec tyčinky zchlaď v mrazničce na 5 minut nebo dokud čokoláda neztuhne. Jemně nakrájej 8-12 tyčinek v závislosti na preferované velikosti.
Jak je skladovat
Vlož tyčinky do uzavřené nádoby. Uchovávej v chladničce maximálně 1 týden. Pro dlouhodobé skladování je uchovávej v mrazničce po dobu až 3 měsíců. Mezi každou tyčinku doporučujeme vložit čtverec pečicího papíru, aby se v mrazničce neslepily.