Efektivní trénink s technologií Body Solid

Obrázek článku

Doba covidová už sice pominula, do posiloven se může v podstatě bez omezení. Přesto si ale mnozí cvičenci oblíbili domácí trénink a zpět do posilovny už se nevrátili. Aby taky ne, trénink doma má několik nesporných výhod. V úvodu dnešního článku si jich několik představíme.

 

Klid

Kolektiv v posilovně je super. Tedy aspoň když máte zrovna štěstí na lidi. Motivace, nová přátelství nebo rady od zkušenějších, to jsou všechno podstatné výhody. Někdy nám ale cizí lidi mohou spíše “lézt na nervy”. Tím spíš těm z nás, kdo jsou spíše introvertní povahy. V domácí posilovně je v tomhle ohledu prostě klid, hudbu si taky zvolíte sami. A kdo říká, že si domů nemůžete pozvat nějaké svoje kamarády?

 

Volné činky a stroje

Kolíkrát se vám už v posilovně stalo, že si jedete svůj plán, jdete zrovna na benchpress a ejhle - je obsazený. I pokud jsou dva nebo víc - zrovna tohle nářadí je tak oblíbené, že se vám může stát, že na volný prostě nenarazíte. Ve “cvičební” špičce se vám taková situace může opakovat během tréninku i několikrát. Někdy se dokonce stane, že se na svůj plánovaný stroj pořádně ani nedostanete. Zato doma? Vaši lavici bude okupovat možná tak kočka. 

 

Časová úspora

Můžeme jen závidět těm, kdo mají posilovnu naproti přes ulici, případně za rohem. SPíš se často stává, že do posilovny musíme dojíždět. Cesta tam, po tréninku zpátky. Nezdá se to, ale během týdne se to nakupí. No a to ještě nesmíte doma něco zapomenout - buď se pak musíte obejít bez toho, nebo si tu cestu dáte ještě jednou. Máte-li posilovnu doma, velká část problémů odpadá - cesta v rámci minut, žádné starosti s parkováním a pokud si doma něco zapomenete - doma stále jste, takže se bude jednat třeba maximálně o skok do obýváku. 

 

 

A jsem si jistý, že na další výhody přijde asi každý, kdo posilovací náčiní doma nemá - přeci jen se do situací, kdy byste za něj dali nevím co, čas od času určitě dostanete, nemám pravdu? 

 

Pokud také patříte mezi lidi, u kterých už vidlička vah taky začíná spíše tíhnout k domácí posilovně, mám tu pro vás pár doporučení. 

 

Jasný plán

Když dorazíte do klasické posilovny a nemáte plán, většinou stejně něco odcvičíte, protože už tam prostě jednou jste, zaplatili jste si to a nechcete, aby návštěva činkárny přišla vniveč. Doma ale odpadá nejen cesta, ale často i kolektiv, který by poskytoval alespoň nějakou motivaci. A gauč nebo postel jsou tak lákavé…Proto je vhodné stanovit si jasný plán, co chcete odcvičit. Budete vědět hned, co chcete dělat, nebudete si muset dávat prostor na zdlouhavé přemýšlení a motivací pro vás bude dodržení plánu.

 

Bezpečnost nade vše

V posilovně si můžete říci nedaleko stojícímu chasníkovi, doma ale žádný asi stát nebude. Proto máte asi dvě možnosti - buďto chodit cvičit s někým (partner, přátelé) nebo budete používat bezpečné stroje, ideálně třeba s pojistkami.

 

Správné náčiní

Zvažte náčiní, které vám poskytne možnost cvičit bezpečně, efektivně a díky kterému můžete odcvičit všechny partie vašeho těla. Když se trochu připravíte předem, nemusíte ani za domácí posilovnu utrácet nějaké nebetyčné částky. 

 

Skvělou značkou, která splňuje jak bezpečnost, tak i efektivitu, je značka Body Solid. Pevná konstrukce, odolnost a nízkoprofilový design zajišťují otázku bezpečnosti. Nejmodernější technologie a způsob, jakým jsou zařízení Body Solid navrhována, stejně jako speciální podložky DURAFIRM, se pak postarají o maximální efektivitu vašeho tréninku. Nakonec i cenová dostupnost, řada patentů nebo doživotní záruka na domácí používání jsou jasným důvodem, proč se při zařizování domácí posilovny rozhodnout právě pro tuto značku. 

 

 

S výběrem z desítky různých strojů si domácí posilovnu zařídí jak začátečníci, tak i pokročilí sportovci. Odcvičit můžete velmi efektivně každou partii těla. Pak už stačí jen sestavit si trénink a vrhnout se do práce. 

 

Nakonec ještě příklad efektivního tréninku na celé tělo s využitím pomůcek právě od této značky:

 

  • Dřepy s volnou váhou 3-4 x 6-10
  • Shyby na hrazdě 3-4 x 8-12
  • Tlaky s jednoručními činkami na lavici 3-4 x 8-12
  • Upažování s jednoručními činkami 3 x 12-15
  • Bicepsový zdvih s velkou osou 2-3 x 10-15
  • Francouzský tlak s EZ osou 2-3 x 10-15
  • Zdvihy nohou na bradlech 3 x 8-12