Fit jablečné muffiny z ovesné mouky

  • Recepty

Máš chuť na ovesnou kaši k snídani, ale utíkáš z domu? Udělej si dávku těchto jablečných ovesných muffinů! Jistě víš, že většina muffinů je jen záminkou k tomu, abychom si mohli dát k snídani koláč. Je tomu tak? Jsou plné cukru a mouky: co samo o sobě není špatné, ale o několik hodin později způsobuje velký energetický kolaps! S těmito muffiny nic podobného nehrozí, právě naopak!

Fit jablečné muffiny z ovesné mouky

Snídaně jsou o vydatných a zdravých volbách: a právě takovou jsou tyto jablečné ovesné muffiny!

Jaké je tajemství? Ovesná mouka + ovesné vločky.

Jak k tomu, aby byly jablečné ovesné muffiny zdravé a vhodné k snídani? Oves. Ovesné vločky, ovesná mouka! Namísto celozrnné mouky použijete směs ovesných vloček a ovesné mouky. A přestože nejsou tak nadýchané jako standardní muffiny, jejich struktura je krásně vlhká a dokonale voňavá! Skořice a nové koření jsou dokonalou kombinací se sladkým trpkým jablkem. A namísto cukru použij javorový sirup: je to jemnější sladidlo a díky němu jsou bez rafinovaného cukru.

Kvalitní ovesnou mouku najdeš také v našem e-shopu.

Chceš si muffiny udělat pokaždé v jiné příchuti? Vyber si z 8 různých chuťových variant Weider Gourmet Oat Flour.

ovesné vločky a ovesná mouka navíc:

  • obsahují množství vlákniny
  • udrží tvou energii i hladinu inzulínu ve stabilní rovině
  • neobsahují rafinovaný cukr
  • mohou pomoci redukovat riziko srdečních onemocnění

Na jablečné ovesné muffiny budeš potřebovat:

  • 1 ½ šálku ovesné mouky
  • 1 šálek ovesných vloček My Supps
  • 1 ½ čajové lžičky skořice
  • ½ čajové lžičky nového pepře
  • ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 ½ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička košer soli
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka (nemléčného mléka, pokud jde o bezmléčné výrobky), pokojová teplota
  • ½ šálku javorového sirupu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku neutrálního oleje (slunečnicového, rostlinného nebo hroznového)
  • 1 šálek nakrájeného jablka (1 středně velké jablko)

Postup

  1. Předehřej troubu na 180°C. Do formy na muffiny s 12 košíčky vložte papírové košíčky na muffiny. (pokud nemáš košíčky poklad na plech)
  2. Ve středně velké misce smíchej ovesnou mouku, oves, skořici, nové koření, muškátový oříšek, prášek do pečiva a kuchyňskou sůl.
  3. V jiné misce smíchej mléko, vejce, javorový sirup a vanilku a poté postupně zašlehej olej.
  4. Mokré přísady vmíchej do suchých, dokud nevznikne hladká směs. Nechte 10 minut odstát, než se ovesné vločky rehydratují.
  5. Mezitím nakrájej jablko na kostičky. Po 10 minutách opatrně přidej jablka do těsta. Potom pomocí ¼ hrníčkové odměrky nalijte těsto do připravené formy na muffiny.
  6. Peč 20 až 25 minut, dokud nejsou nafouklé a zlatavé.

Naše další webové stránky

Od roku 1992 přinášíme novinky ze světa fitness, kulturistiky a zdravého životního stylu.

Navštivte

Každoročně motivujeme a vyhlašujeme soutěž Do formy s Muscle&Fitness.

Navštivte

Souhlas se zpracováním cookies

Abychom mohli náš web vylepšovat, potřebujeme si o návštěvnícíh ukládat soubory Cookies.
Zakázat vše
Povolit vše