Grilovaný steak z tuňáka

Grilovaný steak z tuňáka představuje čerstvou alternativu k tradičnímu hovězímu steaku a je to způsob, jak do svého jídelníčku přidat chutné a libové bílkoviny. Tady ti ukážeme, jak připravit toto jídlo – doplněné jednoduchým přílohovým salátem, který dodá rovnováhu na tvém talíři. Steaky z tuňáka dnes můžeš získat od řezníků a pultů s rybami, protože se staly populární možností bílkovin.

Ingredience 

  • 1x steak z tuňáka 
  • hrst listů salátu 
  • hrst cherry rajčat 
  • 1x citron 
  • balzamikový ocet
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř 

👉 Krok 1

Gril potři jemnou vrstvou olivového oleje a nech ho rozehřát na střední teplotu. Steak z tuňáka potři z obou stran jemnou vrstvou olivového oleje a na obě strany přidej sůl a pepř podle chuti.

👉 Krok 2

Polož steak na gril a nech ho péct na jedné straně čtyři až pět minut. Zatímco se griluje, umy listy salátu a cherry rajčata.

👉 Krok 3

Otoč steak, aby si ho propekl na druhé straně dalších čtyři až pět minut. Než se griluje, nakrájej listy salátu, rajčata a pokapej je balzamikovým octem.

👉 Krok 4

Ugrilovaný steak vyber a polož na talíř s přílohovým salátem. Pokud chceš, můžeš nakrájet citrón na polovinu a vymačkat ho na steak.

Jak můžeš vidět, tento recept na grilovaný steak z tuňáka s přílohovým salátem je jednoduchý a je to lahodná a zdravá pochoutka!