Pumpkin spice bread (dýňový chlebíček)

Obrázek článku

Pokud si stejně jako my fanouškem či fanynkou známého dezertu, snacku, či výborné snídaně v podobě „Banana bread“, určitě se potěšíš. Dnes jsme si pro tebe připravili recept na podzimní verzi tohoto oblíbeného sladkého pečiva. Náš pumpkin spice bread, nebo i dýňový chlebíček je plný sezónních surovin, podzimních chutí a navíc je obohacen io protein a poskytne ti tak plnohodnotnou sladkou pochoutku s vyváženým profilem makroživin! Nenech se odradit delším seznamem surovin, jeho příprava je opravdu jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník.

Co budeš potřebovat?

- 200 g dýňového pyré (koupíš buď hotové, nebo si ho jednoduše připravíš i doma tak, že upečeš nakrájenou a vydlabanou hokkaido dýni. Po upečení jen vidličkou vydlabeš měkký vnitřek a pyré je na světě)

- 150 g kokosového/třtinového cukru

- 75g medu

- 75 ml kokosového oleje

- 2 vajíčka

- 175 g celozrnné špaldové mouky

- 30 g WEIDER Gold Whey vanilkový protein (nebo jakýkoli tvůj oblíbený protein)

- 75 ml vody

- ½ prášku do pečiva

- Směs koření (2 čl. skořice, 1 čl. perníkového koření, sušeného zázvoru, muškátového oříšku)

- 50 g pekanových ořechů

Jak na to?

1. Mixerem vyšleháme vajíčka a cukr na pěnu.

2. Do vaječné pěny za stálého přidáme dýňové pyré, med a olej.

3. V další misce si spolu utřeme mouku, protein, prášek do pečiva a směs koření.

4. Suchou směs přidáme k vlhkým surovinám a podle potřeby přilijeme vodu.

5. Pekanové ořechy nasekáme na drobno a stěrkou ručně přimícháme do těsta.

6. Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

7. Formu na loaf nebo banánový chlebík si vyložíme pečícím papírem, vylijeme těsto a pečeme na 175 stupňů přibližně 1 hodinu. Upečený koláček poznáš podle toho, jak provoní po celé kuchyni ak ověření ti skvěle poslouží test se párátkem. Správně upečený Pumpkin spice bread je zvenčí křupavý a zlatohnědý a uvnitř vláčný a jemný.

Pro tip: Pumpkin spice bread je nejlepší ještě teplý, hned po vytažení z trouby, ale ve vzduchotěsné nádobě vydrží v chladničce nebo i při pokojové teplotě i 3-4 dny.

Výživové hodnoty na 100 g: 280 kcal, 8 g bílkovin, 34 g sacharidů, 11 g tuků, 3 g vlákniny