Jak na novoroční předsevzetí s pomocí efektivního tréninku

Obrázek článku

Novoroční předsevzetí jsou každoroční klasika a v top desítce se pravidelně umísťují i cíle jak zhubnout, více cvičit nebo nabrat svaly. To se však často snáze řekne, než udělá. Jak tedy na zapracovat na novoročních předsevzetí tak aby se letos skutečně podařili? Ať už je tvým cílem zhubnout nebo nabrat svaly, pomocí zvolení toho pravého, efektivního tréninku s pomůckami, které najdeš na eshopu fitplus.cz se ti tvůj cíl určitě podaří splnit přesně tak, jak si přeješ.

 

Efektivní trénink


Častou chybou při cestě za štíhlým tělem nebo velkými svaly jsou nejen přehnané očekávání ale také ne vhodně zvolený jídelníček či tréninkový program. V tomto článku se budeme věnovat hlavně té tréninkové části. Sportovci, zejména začátečníci dělají často tu chybu, že si myslí, že nejlepší volbou je zvedat co nejtěžší váhy a cvičit na co nejvíce strojích. Na efektivní trénink však nepotřebuješ několikatisícové vybavení ani obrovské váhy. Ve skutečnosti ti stačí pár základních pomůcek, pomocí kterých si užiješ efektivní trénink nejen v posilce ale iv pohodlí domova a právě pár takových vzorových cviků, které ti pomohou splnit svá novoroční předsevzetí si dnes ukážeme.

 

Kettlebell


Kettlebell jistě zná každý sportovec. Jde o je závaží ve tvaru koule s úchyty, které se používá při nejrůznějších cvicích nejen pro budování svalstva, ale i pro zlepšení stability a podporu celkové fyzické kondice. Tato závaží mají původ v Rusku a stala se populární ve fitness komunitě po celém světě. Kettlebell má charakteristický tvar s těžištěm mimo rukojetí, což umožňuje provádět různé atypické pohyby, jako jsou hlavně dynamická cvičení, díky čemuž poskytují obměnu tradičního silového tréninku. Kettlebell využiješ nejen při silovém tréninku, ale například také při aerobních aktivitách či funkčním tréninku. Některé z cviků, které se určitě vyplatí vyzkoušet jsou tyto:

- Mrtvý tah s kettlebellem 3x10
- Russian twist s kettlebellem 3x10
- Kettlebell swing 3x10

 

 

Celou nabídku kettlebellů najdeš zde!

 

Jednoruční činky


Jednoruční činky se často podceňují, nicméně jsou snad nejuniverzálnější pomůckou na světě. Ať už sáhneš po těch nejlehčích vahách a rozhodneš se využít činky řekněme při pilatese, nebo cvičíš raději s vyššími váhami víceméně klasické a známé cviky, v tréninku s jednoručkami se fantazii meze nekladou. Zde je pár našich oblíbených způsobů, jak využít jednoruční činky v cestě za štíhlejší postavou či silnějšími svaly:

- Posilování ramen a zad: biceps a triceps ve všech možných variacích, předklon se zvedáním činky, tlaky na ramena ve stoje či vleže, 3 série po 10 opakování
- Posilování hrudníku: bench press s jednoručkami, kladivový bench press, nebo dumbbell flyes, 3x10
- Posilování svalů horní části zad: Šikmé zvedání činky, kladivové zvedání, 3x10
- Celkový trénink: Jednoruční činky můžeš jednoduše zapojit i do sestav, které zahrnují celé tělo, jako jsou například horolezec, dřep se zvedáním činky, výpady s činkami či kardio cvičení, které často zakomponujeme například do crossfitu nebo tabaty

 

 

Celou nabídku jednoručních činek najdeš zde!

 

Posilovací lavičky


Dobrá posilovací lavička má všestranné využití jak doma tak ve fitku. Lavičky yn našem webu jsou dostupné v nejrůznějších vybaveních, rozšířeních a se všemi možnými doplňky. No a jak si na takové lavičce doma zacvičit? Toto jsou naše oblíbené cviky:

- Tlaky na ramena vleže 3x10
- Hip trust o lavičku 3x10
- Výpady s nohou na lavičce 3x10

 

 

Celou nabídku posilovacích lavic najdeš zde!