Jak na novoroční předsevzetí

Obrázek článku

Novoroční předsevzetí jsou každoroční klasika a v top desítce se pravidelně umísťují i cíle jak zhubnout, více cvičit nebo nabrat svaly. To se však často snáze řekne, než udělá. Jak tedy na zapracovat na novoročních předsevzetí tak aby se letos skutečně podařili? Ať už je tvým cílem zhubnout nebo nabrat svaly, pomocí širokého výběru fitness strojů, které najdeš na eshopu fitplus.cz se ti tvůj cíl určitě podaří splnit přesně tak, jak si přeješ.

 

Je z čeho vybírat


Ať už preferuješ silový trénink, kardio nebo kombinované stroje, na své si v naší nabídce přijde naprosto každý. Máš-li k tomu navíc stroje k dispozici doma, výzva je jasná. U domácího fitku už neexistují výmluvy a práce na „novém já“ může začít už během svátků. No a jak na našich strojích cvičit? Na to se spolu podíváme!

 

Běžecký pás
Pás na běhání je snad nejznámějším strojem na cvičení. Ať už chceš zhubnout nebo nabrat svaly, v obou případech je ideální kombinace kardia a silového tréninku. Pokud tedy buduješ svaly, použij pás na zahřátí před tréninkem. Pokud je tvým cílem zhubnout, vyzkoušej mimořádně efektivní a mezi influencerkami populární trénink známý také jako 5-15-4-20. O co jde? Při tomto tréninku na pase 5 minut kráčíš, 15 minut běžíš (rychlost 7,5-8,5 km/h), pak plynule přejdeš do 4 série 20 sekundových sprintů, mezi kterými si samozřejmě můžeš vydechnout a tuto bombu na spalování kalorií ukončíš 20 minutovou chůzí do kopce s náklonem cca na úrovni 10 nebo 11. Možná se to nezdá, ale tento trénink ti dá řádně zabrat. Kromě rozhýbání se a spálení kalorií však zlepší i tvou plicní kapacitu a kardiovaskulární zdraví, protože jde o aerobní aktivitu.

 

Celou nabídku běžících pásů naleznete zde!

 

Stacionární kolo
Kolo je must have v každé dobré posilce. Pokud ho máš však doma ještě lépe. Mnoho z nás v teplejších měsících holduje cyklistice na kratší či delší vzdálenosti. Ano, jasné, že interiérové kolo nenahradí krásné výhledy a pobyt na čerstvém vzduchu, ovšem pomocí stacionárního kola můžeš i během zimy získat alespoň sportovní benefity. Cyklistika je stejně jako běh aerobní aktivita, což znamená, že takový sport zlepšuje stav srdce a cév, ale také plic a celkové kondice. No a pokud tě klasické kroucení pedály nebaví, vyzkoušej hodiny spinningu, klidně i online. Kromě nohou tak procvičíš i ostatní svalové skupiny as dobrou hudbou si užiješ i spoustu zábavy.

 

Celou nabídku stacionárních kol najdeš zde!

 

Eliptikal
Eliptikal, eliptický trenažér, rotoped či orbitrek – veškeré názvy populárního stroje, který dnes pořídíte iu nás. Největší výhodou tohoto oblíbeného stroje je zejména to, že na něm procvičíte úplně celé tělo a jako bonus jde také o aerobní aktivitu. Je dostupný v různých provedeních a cenových relacích as dobrou hudbou v uších si i na eliptikalu užiješ perfektní rozcvičku nebo plnohodnotný trénink.

 

Celou nabídku eliptických trenažérů najdeš zde!

 

Veslovací trenažéry
Vesla jsou skvělou obměnou tradičního silového, ale také kardiovaskulárního tréninku. U tohoto stroje se dominantně zapojují ruce a celá horní část těla. Díky nastavitelné zátěži tak trénink na veslovacím trenažéru může být nejen různé intenzity, ale může sloužit jak ke spalování kalorií, tak ik budování síly a výbušnosti v horní části těla. Dobrý veslovací trenažér by tak neměl chybět v každém domácím, ale i komerčním fitku!

 

Celou nabídku veslovacích trenažérů naleznete zde!

 

Stepper
Stepper je oblíbeným strojem hlavně mezi ženami a není se čemu divit. Při chůzi do schodů si dopřeješ efektivní kardio s vysokým číslem spálených kalorií, kromě toho však při chůzi do schodů zatěžuješ i největší svaly lidského těla a tak je stepper jedním z oblíbených prostředků jak získat pevný a kulatý zadek.

 

Celou nabídku stepperů naleznete zde!