Proč musíš mít masážní válec?

Obrázek článku

Masážní válec je jednou z nejoblíbenějších pomůcek každého (nejen) sportovce. Díky tomuto multifunkčnímu pomocníkovi dokážeš ozvláštnit každý trénink ať už zajímavým strečinkem, stimulací lymfatického systému nebo efektivnějším odbouráváním kyseliny mléčné, což se hodí zejména v rámci zotavování ze svalovice. Masážní válec se však hodí také jako součást low cost domácího wellnessu! Pravidelná masáž poskytuje relax, odbourává stres a může se hodit také v boji proti celulitidě. Ještě pořád váháš či i ty musíš mít masážní válec?

 

Jaké jsou výhody válcování?
Masážní válec je, jak jsme již zmínili opravdu univerzální pomůcka. Válcování při strečinku napomáhá rozproudit krev ve svalech a připravit je tak na trénink. Válcování má však i mnoho dalších benefitů, kromě toho, že ulevuje při bolesti, má i potenciál redukovat zánět při hojení svalových zranění. Válcování navíc zlepšuje prokrvení, zlepšuje elasticitu a výdrž svalstva. Má dokonce vliv i na krásnější vzhled pokožky, redukuje celulitidu a účinně pomáhá ulevit od stresu!

 

Objev kouzlo válcování
Kouzlo válcování spočívá hlavně v jeho všestrannosti. Nabídka cviků, na které lze masážní válec použít je opravdu pestrá a tak s trochou cviku dokážeš promasírovat velké stehenní svaly, ale i bolavou páteř. Pokud si kromě válce navíc zajistíš i ostatní masážní pomůcky jako jsou masážní kuličky či různě jinak tvarované pěnové nástroje dokážeš rozmasírovat i těžší dostupné partie jako trapézy, ramena, hýždě či lýtka.

 

 

Vezmi si ho s sebou úplně všude
Masážní válec je malá, skladná, kompaktní a lehká pomůcka, kterou si můžeš vzít do fitka, na výlet, na dovolenou, nebo jej můžeš využívat i doma, nebo kdekoli se ti to nejvíc hodí. Pokud si navíc vybereš kvalitní válec poslouží ti celá léta a stane se tvým nejlepším fitness parťákem. My v redakci Fitplus ti doporučujeme masážní válec TriggerPoint The Grid 1.0. Na našem eshopu je dostupný v různých jednobarevných, ale i bláznivějších barevných provedeních, takže se hodí pro ženy i muže každé věkové kategorie a může být skutečně stylovou pomůckou.

 

Válce od TriggerPoint
U nás ve FIT PLUS najdeš vždy jen ty nejlepší a nejkvalitnější pomůcky pro fitness, cvičení a zdravý životní styl. Kvalitou válců od značky TriggerPoint jsme si 100% jisti a tak na ně při koupi dostaneš až 10 letou záruku! Se značkou TriggerPoint máme my i tisíce spokojených sportovců dlouholeté zkušenosti a považujeme je za ty nejlepší na světě. Válce od TriggerPoint unesou až do 200 kg a jsou proto vhodné naprosto pro každého. Tyto válce jsou vyvinuty na základě spolupráce fyzioterapeutů, sportovců a medicínské komunity, díky čemuž přinášejí benefity pro tvé zdraví.

 

Jak cvičit s masážním válcem?
Na dalších řádcích ti ukážeme pár nejoblíbenějších cviků, díky kterým s masážním válcem rozmasíruješ úplně celé tělo!

 

 

Nohy
Promasírování předních oceníš před každým tréninkem. A jak na to? Ulož se pohodlně na předloktí a polož válec pod svá stehna. Zpevni vrchní část těla a pomocí nohou se posouvej po válci dopředu a dozadu. Podle potřeby se můžeš na válec více či méně přitlačit. Stejně tak by mělo být součástí strečinku i promasírování flexorů boků. Začneme stejně jako při předchozím cviku. Postupuj stejně jako u předních stehne s tím rozdílem, že teď válec posuneš více k bokům. Pokud si na válec sedneš těsně pod zadkem a budeš se po něm posouvat rozmasíruješ hamstringy buď jednu nohu po druhé, nebo obě současně. Zahřátí dolních končetin ukončíme masáží lýtek. Ty můžeš promasírovat nejen před tréninkem, ale kdykoli před procházkou či po každém náročném dni. Postupuj tak, že si sedneš na podložku s nataženýma nohama a umístíš si válec pod lýtka. Pokud je to pro tebe náročné, umístí válec pouze pod jednu nohu a druhou pokrč. Zvedni se na rukou a opře tak celou svou váhu o válec. Posunuj se dopředu a dozadu, dokud nebudeš mít každý sval úplně rozehřátý!

 

Bolavá páteř
Bolest zad trápí staré, mladé, ženy, muže, sportovce i lidi bez pohybu. Promasírování páteře si oblíbí opravdu každý a stane se tvou denní rutinou a úlevou od stresu. Začni tak, že si lehneš na záda a pokrčíš nohy v kolenou. Umísti si válec pod záda přibližně na úrovni lopatek a posouvej se po válci od lopatek až po krční páteř. Pokud tě něco nepříjemně bolí, netiskni na pilu a reguluj si intenzitu podle toho, jak ti to je příjemné. Nezapomeneme však ani na dolní záda. Bolest křížů umí řádně potrápit nejednoho sportovce i nesportovce. Tímto cvikem ulevíš bolavým křížem i bederní páteři. Postupuj stejně jako při předchozím cviku s tím rozdílem, že si válec posuneš o kousek níže, do oblasti bederní páteře.

 

Celou nabídku masážních válců najdeš na našem eshopu.