Valentýnské Reese's na zdravý způsob

Obrázek článku

Tyto zdravější valentýnské proteinové Reese's jsou vyrobeny jen z několika jednoduchých ingrediencí, mají nižší obsah cukru, vyšší obsah bílkovin a jsou veganské/bezlepkové, což z nich činí perfektní občerstvení nebo dezert.

Pokud nemáte čas nebo trpělivost na používání vykrajovátka ve tvaru srdce, můžete z těsta vyválet kuličky a namáčet je do rozpuštěné čokolády. Slibujeme, že chutnají stejně skvěle 😉

 


Ingredience

  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 1/2 šálku vanilkového proteinového prášku
  • 1 šálek čokoládových lupínků
  • 2 ČL kokosového oleje
  • přírodní drobenka na polevu
 

Instrukce

  1. Přidejte arašídové máslo a proteinový prášek do misky a dobře promíchejte, dokud nedosáhnete konzistence hustého těsta.
  2. Těsto srolujeme do koule a položíme na plech vystlaný pečícím papírem. Těsto mírně zarovnejte a vložte do mrazničky na 30 minut – 1 hodinu.
  3. Vykrajovačkou vykrajujte srdíčka (nebo je můžete jen vyválet na kuličky) a vložte je zpět do mrazničky alespoň na 1 hodinu.
  4. Čokoládové lupínky roztopte s kokosovým olejem ve 30sekundových intervalech v mikrovlnné troubě (nebo na varné desce), přičemž je mezi tím míchejte.
  5. Každé srdce namočíme do rozpuštěné čokolády a položíme na další plech vystlaný pečícím papírem. Navrch nasypte drobenku a vložte zpět do mrazničky, aby ztuhla další hodinu nebo 2. Uchovávejte v mrazničce. Dobrou chuť!