Plněné houby Portobello

Naplň svá rána lehkými a chutnými houbami portobello. Míchaná nádivka obsahuje dobře ochucenou kombinaci špenátu a pečené červené papriky. Houby jsou plněné vaječnou zeleninovou směsí a pečené, dokud nejsou měkké. V tomto receptu používáme mražený špenát, ale klidně použij čerstvý nasekaný špenát namísto mraženého (při použití čerstvého špenátu zdvojnásob dávku).

Ingredience

  • 15 ml olivového oleje
  • 100 g mraženého špenátu rozmraženého
  • 85 g pečené červené papriky nakrájené na kostičky
  • 2 g česnekového prášku
  • 2 g cibulového prášku
  • 2 g soli
  • 0,25 g černého pepře
  • 200 g rozšlehaných celých vajec
  • 140 g hub portobello

Pokyny pro přípravu

  • Předehřej troubu na 200 °C.
  • Zahřej olivový olej na pánvi na středně vysoké teplotě. Když je olej horký, přidej špenát, pečenou červenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř a restujte 2 minuty.
  • Přidej vejce na pánev, promíchej, aby se spojila se zeleninou, a jemně míchej ještě asi 2 minuty.
  • Než se vejce a zelenina vaří, očisti všechny portobello houby a polož je na jemně vymazaný plech.
  • Rozděl vejce a zeleninovou směs mezi houby a vlož je do trouby. Peč 10-12 minut nebo dokud houby nezměknou. Vyndej z trouby a můžeš podávat.

Přejeme dobrou chuť.